Kategorier
Blogg

Varför presterar … sämre när den stora möjligheten yppar sig?

Så här skriver Max Wiman i Sydsvenskan apropå att MFF förlorade på hemmaplan:

Varför presterar allsvenska topplag sämre när den stora möjligheten yppar sig?

Det borde vara tidernas energikick att få gå ut inför hemmapubliken och bara känna möjligheten. Möjligheten att dryga ut sin serieledning, att det faktiskt inte går att förlora den.

Det säger nog, tyvärr, en del om klassen på allsvenskan.
www.sydsvenskan.se/sport/fotboll/mff/historien-upprepar-sig/

Det kanske säger något om allsvenskan, det vet jag inte, men allra mest säger det något annat.

Det är allmängiltigt, det gäller för mycket.

Att prestera är inte alltid så lätt. Även när det ”borde” vara lätt.

Kanske just då det är som svårast.

Det är samma när det gäller att träna synen med Natural Vision. När den som tränar ska bevisa sina framgångar för sig själv. Det borde vara hur enkelt som helst, förutsättningarna och glädjen över att lyckas borde räcka.

Men ibland räcker det inte. Det är tråkigt, men det är viktigt att vara medveten om att det inte betyder att träningen varit förgäves. Precis som en fotbollsklubb misslyckas med att vinna kommer många som tränar sin syn med Natural Vision ibland att möta motgångar. Var inte orolig när du möter motgångar och var inte arg eller ledsen när det händer. Motgången är en del av framgången.

Som tur är spelar den som tränar med Natural Vision inte ett spel om pengar och framgång. Den som tränar med Natural Vision ägnar sig bara åt att ha roligt och åt att lyckas för sin egen skull. Glöm aldrig att det är för din skull.

I själva verket är det många som upptäcker att det är en förutsättning för att lyckas, detta att våga misslyckas ibland, att göra det för sin egen skull, att ha roligt, att acceptera motgångar som en del av framgången. När anspänningen släpper på alla plan så börjar synen att fungera som allra bäst, utan anspänning och krav. Helt av sig själv, helt naturligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *