Kategorier
Blogg

Inställningen påverkar mycket. Inatt vaknade jag av vampyrer och en rinnande näsa.

Ja, alltså, jag vaknade mitt i en dröm om vampyrer, och orsaken var en förkylning och att jag har lite för mycket att göra just nu. Ibland är det för mycket och då vaknar jag ibland mitt i natten.

Klockan var 02.32 och jag var lite irriterad på att jag inte fick veta hur det gick med vampyrerna för det var en riktigt spännande om än fullständigt surrealistisk dröm… servering av te mitt i natten från serveringsvagn à la flygplan… på ett diskotek, och vampyrer, och bekanta ansikten… Jag ville veta mer.

Men detta handlar inte om drömmen, jag ska berätta om ett experiment med inställning och hur det är relaterat till synträning.

Tidigare har uppvaknande mitt i natten skapat stress kring att jag tänker att jag inte får sova det jag behöver. Vilket ju är extra besvärligt om jag redan har mycket att göra och verkligen behöver sömnen. Det brukar leda till att det blir helt omöjligt att somna om och att jag hamnar i en negativ tankespiral och helt enkelt lite sömn och mycket frustration över saknad sömn.

Jag har funderat en hel del på detta med att vakna mitt i natten och även lite annat relaterat till det. Därför blev nattens uppvaknande ett oplanerat men ypperligt tillfälle till experiment. Jag gjorde som jag tänkt, jag bestämde mig för att det inte spelar någon roll om jag råkar vara vaken från klockan 02.32 ända tills det är dags att stiga upp. Jag bestämde mig för att jag får den sömn jag behöver ändå. Det finns någon anledning till att jag vaknade. Men jag bestämde mig för att inte fundera alls på eventuell sömn jag inte får, utan bara ligga  ner och vara vaken och tänka lite fritt. Jag har alltså fått en hel del sömn redan och det får väl räcka om det inte skulle bli mer. Behöver jag mer så tar kroppen igen det på något sätt. Återinsomnandet får ta den tid det tar, om det ens inträffar. Vad som än händer är det ok. Så sade jag det högt för mig själv (bara högt i huvudet,, inte i rummet, så jag inte skulle väcka någon annan).

Jag tittade inte heller mer på klockan, eftersom jag ju bestämt mig för att tiden inte är viktig. I stället kunde jag tänka fritt på roliga saker, som att försöka rekonstruera fortsättningen på vampyrdrömmen. Jag bestämde mig för att inte försöka tänka produktiva tankar eller på vad jag har att göra och annat liknande. Jag satsade alltså på att tänka behagliga och fria tankar. Däremellan resonerade jag med mig själv flera gånger om att jag får den sömn jag behöver och det blir bra hur det än blir. Jag somnade som en stock till slut, jag vet inte när. Men jag vaknade sedan samma tid som vanligt och jag kände mig faktiskt relativt utvilad då. Men framförallt kände jag mig helt avstressad.

Så här hänger detta ihop med synträning med Natural Vision. Ibland ser du oskarpt, för att du fokuserar fel, det kan vara oerhört frustrerande om du behöver se något skarpt. Att du vill fokusera just på det, men det går inte. Ju mer du försöker ju svårare blir det, ju mer frustration och stress skapas det, och det blir ännu svårare. Försök då i stället att tänka högt att det inte gör något, det är av någon anledning, och det är ok just nu, du kommer se det skarpt, det vill säga fokusera på det du vill se vid något tillfälle någon gång. Men just nu så är det som det är och du kan ägna dig åt annat. Du kanske inte vet varför, men det spelar inte så stor roll för dina tankar på att försöka vilja se kommer inte hjälpa dig att se. Om du har möjlighet att säga det högt utan att störa någon annan eller betraktas som alltför galen, så är det ännu bättre. Om du inte kan ta dig närmare eller längre ifrån det du vill fokusera på för att tyda det så kanske du behöver använda något hjälpmedel. Men det är också ok, du ska inte bli frustrerad och ledsen för det. Det är som det är just nu av någon anledning och det kommer bli bättre och du behöver komma vidare.

Detta hamnar i principen för självförtroende inom Natural Vision. Hur viktigt det är att vi i det stora och lilla tror på oss själva och tränar oss på att tro på oss själva. Även när vi inte lyckas just då med det som vi vill, eller kanske snarare, just precis då.

Godmorgon alla, hoppas ni får en fin dag och en fin natt!

p.s. Idag såg jag de första höstlöven för i år. Det är en fin tid hösten, speciellt när den är så vacker och varm och ljuvlig som nu. Det fnns mycket vackert att titta på 😉 d.s.

IMG_2393_adjusted_1280

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *