Kategorier
Blogg

En bekännelse om och om experiment som visar att synfel är fokusproblem

Kära vänner… Jag måste göra en bekännelse… Jag skrev en text som heter ”Vill du veta hemligheten bakom glasögon och linser”… fast jag inte riktigt hade rett ut hur jag skulle göra experimenten för att påvisa alla detaljerna i texten.

Att människor som använder glasögon och linser endast använder anpassning och inte någon korrektion, och att de har perfekt synskärpa men problem att fokusera var jag helt övertygad om. Det har jag vänt och vridit på så mycket så det var klart.

Men här kommer bekännelsen… jag hade ännu inte hunnit komma på experimenten som bevisar logiken bakom fokusförflyttningen. Jag var övertygad om att det var rätt, men jag hade inte riktigt kommit på hur jag skulle visa det.

Det var lite läskigt, men ibland är livet för kort för att man ska vänta på att allt ska vara perfekt. Jag kände att det var så viktigt det jag hade att säga att jag ville få ut det ändå.
Om tillräckligt mycket är bra får man köra på ändå, det finns ett stort värde i det.
Det går att justera saker efterhand.

Nu visar det sig att jag inte behöver justera något, och det är ju alltid kul.

Men ännu roligare är att jag nu har spikat experimentet som bevisar att det enda glasögon och linser gör är att de förflyttar fokus.

Det är lika enkelt som genialiskt, och så fort jag förfinat det så kommer jag spela in och visa det.

Ha en riktigt rolig och underbar fokuserad helg alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *