Kategorier
Blogg Reflektioner

Kan du se vad det står här? En reflektion kring en reflektion…

Reflektioner finns överallt. Det är speglar som inte ska vara speglar. Syftet med en spegel är att visa något Effekten av en reflektion är att man ser något man ”inte vill se”. Det man vill se blir svårare att se. Ju mer reflektioner vi undviker ju mer ser vi av det vi vill se.

En reflektion kan vara bra ibland. Om ett djur dricker vatten så kan det se ett hotande djur reflekteras i vattnet.Så reflektioner är inte dåliga, men de är i stället för något.

Kan vara bra att komma ihåg om man vill att människor ska läsa en skylt t.ex., men också för den som har svårt att läsa ibland, det är inte fel på dig.

Ja just det, reflektioner är ett problem med glasögon. För både den som vill se ut genom dem och den som vill se in genom dem. Glasögon kan vara praktiska ibland och snygga också. Men de har reflektioner, det har de. Ja, även de antireflektionsbehandlade ( antireflex). De är inte utan reflektioner, de har bara reducerat reflektionerna.

Att bilder på glasögon i reklam aldrig innehåller reflektioner beror på att man anstränger sig till det yttersta för att få bort reflektionerna med med ljussättning bl.a., och kanske lite retuschering. Apropå reklambilder på glasögon så kan man reflektera lite till. Notera att det väldigt ofta är oslipade glasögon på reklambilderna. Alltså, storleken på ögonen på modellerna är oförändrad, dvs. glasögonen har noll i styrka. Bara en reflektion…

Vad är antireflex behandling? Det är ett lager med oftast metalloxid som sätts utanpå glaset/plasten. När något sätts utanpå så minskar klarheten något. Inga reflektioner men och genom något ökad suddighet. Så en sak blir bättre och en annan blir sämre…

Jag sitter på en bank (inte bänk, utan en sådan som en gång i tiden hanterade pengar ni vet) och väntar på min tur… Och reflekterar..

Jag fick ju se en annan tanke födas i alla fall, jag behöver säkert inte se skylten, huvudsaken är att jag ser bra…

552702_319566348189356_1764537657_n
Förresten…
om vi gör som experterna på duken och dumburken ”digitally enhance that please” så kan vi gissa oss till att det står detta:

FÖR BESTÄLLNING AV
NYTT BANKID/STARTKOD
TILL INTERNETBANKEN
VÄNLIGEN TAG KÖLAPP
TILL KUNDSERVICE

digitally-enhance-.-..-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *