Kategorier
Blogg Frågor&Svar

Kan mitt vänsteröga få tillbaka sin gamla syn?

Det kom en fråga från Andrea,

Hej!
Förut hade jag perfekt syn på båda ögonen, men nu har mitt vänstra ögats syn sjunkit en smula. Så, säg mig, kan mitt vänsteröga få tillbaka sin gamla syn? Hur ska jag göra?
/Andrea

Här kommer svaret:

Hej Andrea. Tack för din fråga. Nästan alla människor har ett öga som är dominant. Det betyder att när problem med synen uppstår så ”drabbas” det icke dominanta ögat först och/eller mer än det dominanta ögat. Så långt är allting ”normalt”. Fast det är såklart inte bra att ha det så. Om ett öga har problem går det alldeles utmärkt att träna upp det icke dominanta ögat med metoden Natural Vision / Bates-metoden. I stort sett alltid är det till och med lättare att träna synen med Natural Vision om du inte har börjat använda glasögon än. Ditt synfel är inte ett fel utan ett problem att fokusera. Ditt ena öga har helt enkelt, av någon anledning, fått lite svårare att fokusera och då har det andra ögat tagit över mer och mer vilket gör att du använder det bättre ögat mer. Du har perfekt synskärpa i bägge ögonen. Det är ”bara” att du när du ser med ena ögat så fokuserar det inte riktigt på bästa sätt, vilket gör att du upplever det som suddigt på vissa avstånd. Då kan du träna upp förmågan att fokusera på dessa avstånd som du har problem med. Det handlar om att hitta avspänning för dig och det ögat, få upp en naturlig rörelseförmåga i ögat, hitta förmågan att fokusera, träna fantasin och tron på dig själv.

2 svar på ”Kan mitt vänsteröga få tillbaka sin gamla syn?”

Hejhej!
Ställde en fråga för inte så längesedan om ett öga som är svagare än det andra och jag glömde inflika med lite saker som jag kom på efter att jag hade ställt det.
Jag är nämligen närsynt, det börjar bli suddigt på en armlängs avstånd. Jag har börjat jobba med mitt öga genom att försöka fokusera på helt vardagliga saker. Klä på mig, göra frukost… Se lite åt alla håll, vrida huvudet åt olika håll. Har nyss börjat med det. Använder även metoder för att börja se på långt håll, mot himlen, ett moln, havet, snön, en snöflinga… Men tänk om någon säger åt mig ”skaffa glasögon”? Jag vill inte det, eftersom jag vet vad det innebär. Om jag provar glasögon, vilket jag inte har börjat med än eftersom jag klarar mig bra i vardagen,blir mina ögon trötta och sätts i viloläge. Jag känner det på dem.

Har börjat synträna 20 gånger om dagen, en gång varje halvtimma.

Är jag på rätt spår? För mitt öga försöker se, och jag vill hjälpa det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *