Kategorier
Blogg

Att trilla är att vinna

Att trilla är att vinna. Här på gräset sparkade jag boll… och halkade rejält på isen, rakt på ändan. Det gjorde ont men det gick bra och jag kom att tänka på något riktigt fascinerande. Ibland räcker det inte att se att det skulle kunna vara halt, det behöver upplevas. När vi misslyckas och t.ex. trillar så sker en fascinerande inlärningsprocess. Den är stark och momentan och perfekt. Hela kroppen lär sig och blir mer alert och beredd på vad som kan hända. Det går inte att intellektuellt lära sig hur halt det är på ett lika effektivt sätt som det är att helt enkelt trilla. När vi trillar helt naturligt gör vi den erfarenheten på riktigt. Förutom att jag kände av att jag hade ont i ändan, så kände jag, i det fortsatta bollsparkandet, väldigt tydligt hur jag var beredd på att inte trilla. Det var som att varenda cell i min kropp direkt begrep hur det ligger till med underlaget och hur det kan hanteras för att undvika att trilla vid den fortsatta leken.

Jämför t.ex. om du ägnar dig åt utförsåkning… Det gäller att trilla, på riktigt, någon av de första dagarna, för att kroppen ska lära sig att det inte är så farligt. Då kan kroppen trilla mjukt och lätt när det behövs. Utan att gripas av panik, och utan anspänning.

Det är samma med synen. Det är först när din syn vågar misslyckas, som din syn kan lyckas riktigt ordentligt. Våga trilla med synen. Det är då erfarenheten blir riktigt bra så den verkligen kan lyckas. Det är då anspänningar släpper, det är då vi kan se utan ansträngning (men naturligtvis med en insats). Att misslyckas är helt normalt för en normal syn, det är så synen fungerar när den fungerar optimalt.

Varje gång vi faller så vinner vi erfarenhet.

Det är klart att det ibland är bättre att snubbla lite än att trilla och slå sig. Det är ingen absolut gräns, den är i allra högsta grad dynamisk och levande, oförutsägbar och inspirerande. Men den finns där och lösningen är att utmana sig själv. När utamningen sker av sig själv, när vi släpper kontrollen, och när det oväntade händer, ja, då blir det också bra, och det behövs också.

Kom bara ihåg att ha roligt, vara glad, nyfiken, bekväm och säker, så går det bra! Happy falling 🙂

IMG_7883_SynCoachen_att_trilla_1024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *