Kategorier
Blogg

Tony Helinskys metod blir Tony Helinsky-metoden.

Idag har jag döpt om ”Tony Helinskys metod” till ”Tony Helinsky-metoden”.

Jag pratade lite om detta med mina engelskspråkiga kollegor och de tyckte direkt att det är bättre att på engelska kalla den ”The Tony Helinsky method” i stället för ”Tony Helinskys method”. De hade bra synpunkter och resonemang som jag tyckte verkade helt rätt. Jag insåg där och då också att ”Bates method” mår bättre av att kallas ”The Bates Method”, det vill säga ”Bates-metoden” och inte ”Bates metod”. Alltså i stället för metoden som han använde så en konkret metod som han utvecklade. Så på svenska blir ”Tony Helinskys metod” i stället ”Tony Helinsky-metoden”.

Ja, det är ju lite samma sak, kan man tycka. Dessutom kallade den gode Bates inte sin metod för något själv utan det är eftervärlden som valt att kalla det så.

Det är små detaljer och inte så viktigt egentligen. Allting är fortfarande samma sak i grund och botten, bättre syn med synfokus. Lite förändring och utveckling är bara bra och stimulerande 🙂 Från och med nu har jag ändrat alla (hoppas jag) förekomster av Tony Helinskys metod till Tony Helinsky-metoden och Bates metod till Bates-metoden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.