Kategorier
Blogg

SynCoachen ersätts av Tony Helinsky-metoden för bättre syn med synfokus, samtidigt som Föreningen SynFokus bildats!

TonyHelinsky.se ersätter SynCoachen.se med tydligare fokus på det som nu är min egen metod, ”Tony Helinsky-metoden”. En metod för att slippa glasögon och linser genom att lära sig hur man använder och maximerar sin synfokus. Sidan TonyHelinsky.se kommer att handla om min metod och mina erfarenheter som certifierad Natural Vision Coach och professionell synfokuslärare.
Samtidigt har jag bildat den ideella föreningen ”Föreningen SynFokus”. Föreningen har som mål att sprida information om synfokus och att det går att lära sig synfokus för att slippa glasögon och linser. Föreningen kommer ta över verksamheten som jag haft i SynCoachen med föreläsningar, workshops, kurser och coachning samt arbeta för att få in begreppet synfokus i samhället. Idéen till en ideell förening fick jag när jag träffade Johan Wendt som grundande föreningen Mattecentrum.

Den som vill gå en kurs eller ha privat coachning kommer att kunna göra det i fortsättningen också. Föreningen kommer anordna kurser som hålls av mig eller andra certifierade lärare/coacher inom Dr W H Bates Metod, Natural Vision Improvement eller Tony Helinsky-metoden. Jag tror det blir mycket bättre att dela upp verksamheten på detta vis där det finns en oberoende ideell förening som har icke kommersiell verksamhet samtidigt som jag utvecklar min metod på TonyHelinsky.se.

Alla är välkomna att bli medlemmar i föreningen. Medlemskapet är gratis, så vi kan bli så många som möjligt och påverka till att göra inlärning av synfokus till något som alla känner till.
Några detaljer och teknikaliteter återstår, men vägen framåt är solklar, i fokus!

När allt är redo för anmälning hoppas jag att du blir medlem! Alla som är medlemmar i föreningen får kostnadsfritt vara med på synfokusmöten (det som jag tidigare hållit som ”Club SynCoachen”).
Jag har funderat på detta en tid och under sommaren fick jag det på plats. Nu kör vi så det ryker!
Detta markerar också slutet för ”synträning” och för ”träning av synen” som begrepp för mig. Internationellt kallas det synförbättring (EyeSight/Vision Improvement) och jag kallade också till en början min verksamhet för BättreSyn.nu. Sedan testade jag att kalla det för synträning ett tag för att jag ville testa det om det kunde göra det pedagogiskt lättare att förstå. Nu har jag testat begreppet synträning och insett att det är viktigt att poängtera att det handlar om inlärning och om fokus.
Det är inte fråga om träning som ska stärka något. Det är heller inte träning som måste göras för resten av livet. Det är verkligen inlärning och utbildning. Inlärningen görs för att en gång för alla lära sig att göra rätt.

Det kan tyckas att det är detaljer och att utbildning är träning och träning är utbildning. Men synträning har något jobbigt över sig, och att utbilda sig i synfokus är inte alls jobbigt. Dessutom tränas synen alltid, frågan är på vad! I själva verket är det snarare glasögonanvändning som är synträning medan inlärning av synfokus är avsaknad av synträning. Det handlar inte om träning och prestation. Inlärning av synfokus görs för din egen skull och inte för att bevisa något.

Sammanfattningsvis:

Framåt, med bästa möjliga fokus, för så många som möjligt.

Hälsningar och önskan om fullständig synfokus, med synen i fokus med synfokus! Yeah! 🙂
Tony

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.