Kategorier
Första texten

Välkommen

Hej och välkommen till mig och min sida om min metod och min blivande bok.

Jag kallar metoden och denna sida för ”Tony Helinsky-metoden”. Den är till för att få bättre syn utan glasögon och linser genom inlärning av synfokus. Min metod handlar inte om synträning (all användning av synen är synträning, bra såväl som mindre bra), inte om friskvårdinte om hälsovårdinte om behandling. Min metod handlar om inlärning av synfokus.

Jag har några hypoteser kring synen. ”Synfel” (”lösta” med glasögon/linser) är vare sig fel eller sjukdomar, det är problem med synfokus. Glasögon/linser är inte naturligt och förhindrar inlärning av synfokus. Den som använder glasögon/linser är absolut normal och i själva verket en hjälte som bevisar hur oerhört anpassningsbar människan är. Den som använder glasögon/linser bevisar dagligen att det är möjligt att lära sig att fokusera på alla möjliga sätt. Synskärpa är ett mindre användbart begrepp. Det är inte möjligt att mäta synen eftersom synen är en subjektiv upplevelse.

Problem med synen (”lösta” med glasögon/linser) är problem med att ställa in synfokus på rätt avstånd. Dessa problem uppstår framförallt på grund av anspänning och stress, på grund av att vi tittar för mycket på tvådimensionella avbildningar på SAMMA avstånd (böcker, papper, TV, dator, mobil, läsplatta etc.), för att vi inte använder eller för att vi inte har lärt oss en bra teknik för att använda synfokus och på grund av glasögon/lins-användning. Användning av glasögon/linser skapar mer stress och anspänning för synen och bidrar potentiellt till allvarligare problem med synen så som ögonsjukdomar.

Det finns många metoder och många lärare för att få bättre syn. Min metod är sprungen ur Dr W. H. Bates-metoden och Natural Vision Improvement, metoden är inte någon quick-fix och olika metoder/lärare passar olika människor. Jag hoppas att just du finner glädje och inspiration av att läsa om min metod som börjar och slutar med synfokus. Det är en metod under utveckling där du kan läsa de grundläggande principerna längst ner i sidfoten.

Jag har varit fri från glasögon sedan 2007. Fyra år senare blev jag Certiferad Natural Vision Coach och jag jobbar sedan dess professionellt med att hjälpa människor att lära sig synfokus för att slippa glasögon/linser. Läs mer om mig här >> 

I augusti 2015 grundade jag den ideella föreningen ”Föreningen SynFokus” för att förändra samhället till att prata om möjligheten att slippa glasögon/linser, att prata om synfokus i stället för synskärpa. Bli gärna medlem där och stötta föreningen, det är gratis! Alla medlemmar är välkomna på kostnadsfria synfokusmöten. Läs mer på SynFokus.se >>

Första version: 2015-08-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *