Kategorier
Blogg

Om 50% är viktigt kan vi se 31,2% + 23,2%.

Det har varit val…  Jag är med SynCoachen opolitisk (förutom i några frågor om synträning:-) ) fast jag tänkte ändå dela min SYN av läget 🙂 Med lite fokusknorr ;-))

Om vi tycker att 50% är viktigt så är det lätt att se det uppenbara.

Det kräver förstås att vi tänker att det som tidigare varit omöjligt är möjligt.
Att det i själva verket kan bli riktigt bra.

Om vi anser att 50% är viktigt så ska fokus ligga på det.
Därifrån gäller det att se möjligheter.

Visst finns det problem, det finns det alltid och det kommer det alltid att finnas.

Å andra sidan så är fördelarna väldigt många.

Fokus innebär koncentration. Fokus bör ligga på möjligheter. När fler än två alternativ ska samsas blir det fokus på väldigt många frågor, det blir lätt ur fokus. Att koncentrera på två, förvisso ganska olika alternativ, ger faktiskt möjligheter till totalt sett bättre fokus. Tänk att vi blandar jordgubbar och blåbär i samma skål, vi kommer fortfarande smaka mycket av båda, även om det är olika bär.

Det har varit anspänt mellan S och M. Att bara våga närma sig varandra kan ge avspänning i det som är viktigt. Det kräver träning, det är ingen quick fix. Men det finns stora möjligheter att med fokus på avspänning få Sverige att bli ett väloljat avspänt maskineri.

Variation är nyckeln. När vi varierar oss så händer bra saker. Med variation blir det inte samma sak och det blir inte tråkigt. Att låta S och M samregera skulle verkligen variera tillvaron, på många sätt. Bara denna variation kan i sig visas vara en enormt bra sak för Sverige.

Dröm om att det kan bli bra, minns det som faktiskt har varit och är bra i bägge lägren, fantisera om att det kan bli riktigt bra. Verkligheten följer visionerna.

Tro på att det är möjligt. Inte för att det har varit som det nästan alltid har varit. Det gäller att tro på att det kommer att fungera. Det gäller att respektera tron på olika saker även i ett samarbete. Det gäller att tro på att det blir bra. Det gäller att ha självförtroende nog att våga ge sig ut i det okända.

Med fokus på problem blir allt ur fokus.
Med fokus på möjligheter är allt möjligt.

Om 50% är viktigt, så se utanför boxen, se utanför bägge boxarna.

/Tony Helinsky, TonyHelinsky.se, Lund

Ett svar på ”Om 50% är viktigt kan vi se 31,2% + 23,2%.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *