Kategorier
Blogg

Fråga: tänk om någon säger åt mig ”skaffa glasögon”? Jag vill inte det..

Kommentar från Ginny

Hejhej!
Ställde en fråga för inte så längesedan om ett öga som är svagare än det andra och jag glömde inflika med lite saker som jag kom på efter att jag hade ställt det.
Jag är nämligen närsynt, det börjar bli suddigt på en armlängs avstånd. Jag har börjat jobba med mitt öga genom att försöka fokusera på helt vardagliga saker. Klä på mig, göra frukost… Se lite åt alla håll, vrida huvudet åt olika håll. Har nyss börjat med det. Använder även metoder för att börja se på långt håll, mot himlen, ett moln, havet, snön, en snöflinga… Men tänk om någon säger åt mig ”skaffa glasögon”? Jag vill inte det, eftersom jag vet vad det innebär. Om jag provar glasögon, vilket jag inte har börjat med än eftersom jag klarar mig bra i vardagen,blir mina ögon trötta och sätts i viloläge. Jag känner det på dem.

Har börjat synträna 20 gånger om dagen, en gång varje halvtimma.

Är jag på rätt spår? För mitt öga försöker se, och jag vill hjälpa det!

Hej Ginny,

Om du klarar dig bra låter det bra, om du inte har några problem låter det bra. Om du kan utföra allting du gör bekvämt och säkert låter det bra.

Men om det är suddigt på armlängds avstånd så låter det inte riktigt bra, så ska det inte vara. Om du ser bra på det andra ögat kan ditt öga som ser bra hjälpa ditt öga som inte ser lika bra. Om ditt öga vill se och du hjälper det. så är du helt klart på rätt väg. Om du tränar lite varje dag, så är det också bra, det gäller att hitta en frekvens som passar dig, så det inte blir för mycket, så du inte tröttar ut dig. För mycket träning är inte heller bra, så länge det känns bra och roligt och bekvämt och säkert så är det i allmänhet bra.

Att variera är mycket bra.
Vardagsträning är mycket bra.

Rädsla är aldrig bra, det är i allmänhet dåligt för de flestas syn att vara rädd.
Om du måste se bra för att göra något som att till exempel köra bil så är det viktigt att ta reda på att du ser så bra du behöver se för att kunna köra bil eller vad det nu är.
Om du vill sedan skulle vilja använda glasögon så är det bästa att gå till en optiker som är proffs på att prova ut glasögon så du får rätt glasögon.

Utöver dessa säkerhetsaspekter och legala aspekter det så är det såklart viktigt att du ser det du behöver och också att du framförallt är nöjd med din syn för din egen skull.

Var försiktig och ta hand om dig och andra och gör inget som kräver fullgod syn utan att se bra.

Hälsningar
Tony

140129_0600_SynCoachen_Facebook_Syntraning_om_nagan_sager_till_mig_1600

2 svar på ”Fråga: tänk om någon säger åt mig ”skaffa glasögon”? Jag vill inte det..”

Finns det några studier som visar att man kan fokusera på olika avstånd efter en gråstarroperation?
Tacksam för länk etc.
Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *